22-10-10

Chaos, drukte, paniek, stress...

Mooie woorden om een mooie periode uit mijn leven te benadrukken niet waar??? We zullen er maar met blijven lachen...iets anders kunnen we niet hé :-)

Intussen heb ik er ook weer maar eens een levensles bijgekregen: mensen zijn echt niet altijd wat ze "lijken" te zijn...een les die ik eigenlijk al lang had moeten kennen maar ja...you know me (or you don't) maar altijd het goede in mensen zien is nog altijd één van mijn specialiteiten om het met de woorden van mijnheer De Bolle te zeggen :-). Ik ben deze week door een "vriendin" behandeld zoals ik nog nooit behandeld ben geweest...en dat is niet in de positieve zin! Maar soit....opstaan en doorgaan, zeggen we dan!

Intussen maakt mijn salonnetje de nodige vorderingen...weliswaar nog altijd zonder ramen maar allez...wanden zijn gezet, electriciteit is op punt...nu nog de ramen, verdere afwerking en loodgieterij...vloer wordt 3 november gelegd, materiaal wordt 3 november geleverd en tussendoor wordt het schilderen en behangen dat de stukken eraf vliegen (allez figuurlijk dan hé!!!) We gaan de openingsreceptie wel halen...maar hoe? Dat is nog de vraag natuurlijk!

Onze dotjes die doorstaan al die stress en paniek alsof er geen vuiltje aan de lucht is...misschien is dat wel dankzij mijn hoge acteerprestaties natuurlijk :-). Voorlopig ben ik nog meester in het "knoppen omdraaien". Dit zijn mijn problemen en niet die van de kindjes...neen ook niet die van mijn man...voorlopig heeft nog niemand het te verduren gekregen (uitgezonderd mijn maag dan)...flink van mij hé!!! Ik ga het nog leren :-) Problemen zijn er om opgelost worden...en als ik geen hulp heb/krijg...dan doe ik het wel alleen :-)

Wijze vrouwtjelief neemt dus op gepaste wijze afscheid van jullie voor deze week. Ze wenst jullie een prachtig herfstig weekend met veel plezier en liefde :-) Je ziet....ik ben helemaal ZEN ;-)

 

Groetjes x

 

 

14:20 Gepost door Vrouwtjelief | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

12-10-10

Genieten en genieten en genieten en ...

Afgelopen weekend was er eentje om lang te onthouden. Papa was een heel weekend thuis en dat zullen de kindjes geweten hebben! Papa was er helemaal alleen voor hun en genieten dat ze daarvan deden!

Zaterdag maakten we de tuin in orde met de hulp van de meisjes uiteraard :-). 's middags kwam er dan een vriendinnetje spelen van de oudste en s avonds ging papa lopen met de papa van dat vriendinnetje en mochten de meisjes terwijl in de speeltuin gaan spelen.

Zondag gingen we een hele dag naar Plopsa Coo. Dat was de eerste keer en t was heeeeerlijk! Het weer werkte enorm mee dus dat was een grote meevaller!

Maandag ging ik een hele dag naar de Estetikabeurs met een vriendin dus toen waren de kindjes op papa aangewezen. Heerlijk om zo eens een keertje door papa naar school gebracht te worden en ook nog eens opgehaald met de fiets worden. Heerlijk om door papa in bed gestopt te worden 's middags en met papa op de trampoline spelen. Heerlijk om eens door papa patatjes te eten krijgen en een beetje extra verwend worden! Onze poppemietjes genoten ronduit van de afgelopen 3 dagen!Het voelde zelfs een beetje aan als vakantie!

Ook mama genoot nog eens extra van het weekend! Vrijdagavond ging ik in Lier genieten van een gratis optreden van Zornik! Heerlijk om te horen en te zien!!! Eindelijk...een goede vriendin en ik proberen ze al jaren te zien maar meestal zijn de tickets zo snel verkocht..maar nu kregen we dus eindelijk de kans en 't was het dubbel en dik waard!!! Gisteren op de beurs genoot ik ook van een vriendinnendagje en van de sfeer op te snuiven die mij vanaf november staat te wachten!

En nu...nu terug naar de realiteit! Papa terug aan t werk en mama volop terug in volle voorbereiding!

Ooooh en ik zou het bijna vergeten te vertellen maar ik kreeg gisterenavond mijn eerste afspraak voor mijn salonnetje!!!!! Reclame maken brengt dus echt op :-)))

 

Groetjes x

09:33 Gepost door Vrouwtjelief | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

30-09-10

Van de regen in de drup?

Ons poppemietje begint intussen flink te wennen aan het eerste leerjaar. Ze doet het met plezier, zelfs haar huiswerk. Intussen is ze er gelukkig helemaal bovenop...dat was wel even anders....

Ze was wat lusteloos en kloeg van buikpijn en hoofdpijn en had soms koorts...we weten het aan stress en zenuwen maar oh god wat waren wij mis!!!! Ons prinses zat met uitdrogingsverschijnselen en als gevolg daarvan zware obstipatie!!!!

Gelukkig is dat nu allemaal achter de rug en hebben we onze oude, jonge poppemie terug die altijd vrolijk is en zingend en dansend door het leven gaat!

HOE is dit in godsnaam toch kunnen gebeuren hoor ik jullie al vragen!!! En ja hoor...dat vraag ik mij ook af...maar ja eerste leerjaar ... er wordt al wat minder gecontroleerd door de juf, thuis leek alles vrij normaal maar het was dus niet!!!! Enooooooorme schuldgevoelens heb ik hierover maar ja dat helpt niet natuurlijk....we geloven onze prinses nu gewoon iets minder als ze zegt dat ze naar toilet is geweest of genoeg gedronken heeft :-(

Maar nu gaat alles dus de goede richting uit en mijn popje is leesgierig...boeken verslind ze, reclame en ondertiteling probeert ze te lezen....jaja dat heeft ze van haar mama ;-)

Groetjes x

14:54 Gepost door Vrouwtjelief | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

27-09-10

Stress, veeeeeeeeeeeeel stress

Intussen is het stressniveau hier aan het stijgen dat het niet meer normaal is!!! De ramen kunnen waarschijnlijk niet op tijd geleverd worden maar de aannemer moet wel kunnen beginnen werken...al mijn drukwerk is besteld dus ik kan niet meer terug...ik moet opengaan zoals op al mijn reclame staat...9 november is D-day maar 6 november heb ik wel al een openingsreceptie dus dan MOET het afzijn! Dat gaat nog schilderen worden tot in de nachtelijke uurtjes op de laatste avond...ik voel het aan de topjes van mijn tenen en vingers...

Stress omdat het niet zo lang meer is maar nog heeeeeeel veel werk moet gebeuren...

Stress omdat ik het heel spannend vind en er naar uit kijk maar toch ook wel heeeeeeeel bang ben voor wat er gaat komen en of het gaat lukken en of ik het wel goed ga doen!!!!

Stress omdat ik niet wil dat de kindjes de stress voelen, zien en horen....

Stress omdat ventje er veeeeeeeeeeeeeel te rustig onder blijft...

Morgen groot gesprek met de boekhouders zodat alles kan besproken worden hoe ik het praktisch ga aanpakken....

Moet ik nog zeggen dat Vrouwtjelief een stresskip is???? :-)

 

Stressy groetjes x

 

Jaja de foto's volgen hoor van de werken EN van de vreemde mannen hihi...op verzoek natuurlijk! :-)

13:13 Gepost door Vrouwtjelief | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

17-09-10

Vreemde mannen

Intussen zijn we het schooljaar toch goed gestart...de eerste was een valse maar nu zijn we vertrokken :-). Voorlopig doet ze heel enthousiast haar huiswerk en doet ze niets liever dan lezen en schrijven...hopelijk blijft dat zo natuurlijk!

De kleinste prinses mist haar zus wel overdag en is dan ook overenthousiast als ze haar mee van school gaat halen.

Elektrieker, loodgieter en aannemer...ten huize vrouwtjelief zit het dezer dagen vol vreemde mannen en...I LIKE IT :-) Mag al eens hé...zalig om de werken vooruit te zien gaan....wat een verschil met ons vorige huis, ons vroegere leven! Ons spaarrekening is daar minder blij mee maar ja iets zien vooruitgaan zonder geld uit te geven ben ik nog niet tegengekomen dus...

Achtereen volgen foto's uiteraard :-)

 

Groetjes x

11:23 Gepost door Vrouwtjelief | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

09-09-10

Slechte start voor leen en rik

Dat was dus een slechte start voor ons dotje...ze had een keelontsteking en een bronchitis...dus aan de antibiotica! De eerste 4 jaar heeft ze amper medicijnen moeten nemen en nu t laatste jaar precies niets anders, ocharme...Ik dacht dat eens ze de kleuterklas door waren dat het zou overzijn maar...niet dus!

Intussen is ze dankzij de ab terug volledig aan de beterhand maar ze is nog wel moe en lichtgeraakt...ze kan soms echt als een pubertje reageren...t is hier al wringen dus, soms van 's morgensvroeg :-)

Voor de rest doet ze het wel super hoor...ze geniet van de nieuwe dingen in t klasje..ook al gaat dat gepaard met de nodige zenuwen. Intussen leest ze al LEEN en RIK en kan ze de letters door elkaar gooien en lezen.

De zwemles en turnles zijn intussen ook terug begonnen...haar balletles heeft ze opgegeven, dat vond ze maar saai!!!! Maar dit jaar komt er wel pianoles bij dan in de plaats. Drukke agenda genoeg zou ik zo zeggen voor een bijna 6-jarige!

Voor de rest kabbelt ons leventje rustig verder...t is te zeggen, rustig ... de voorbereidingen zijn druk aan de gang voor mijn eigen zaak en dat krijgt hopelijk dan ook snel vorm!

Groetjes x

07:44 Gepost door Vrouwtjelief | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

03-09-10

Ziekjes

Alvast allemaal nog bedankt voor jullie gelukwensen met mijn nieuwe zaak!!!!

Ons dotje vond haar eerste halve dag in het eerste leerjaar heel leuk maar wel vermoeiend. Gisteren was het dan al direkt een hele dag en toen ik haar ging afhalen zag ik aan haar gezichtje dat er iets niet juist zat...en de waterlanders kwamen al snel boven...toen ik haar vastnam wist ik al direkt het probleem. Ons poppemietje heeft koorts, vieze hoest en t snot!

Vandaag vrijdag dus geen school voor haar....en nu maar hopen dat ze maandag snel terug kan want gisteren leerde ze haar eerste woordje LEEN en zou niet graag hebben dat ze al direkt begint met een achterstand natuurlijk...amai dat is wel wennen nu natuurlijk!

Ons dotje ligt nu te hangen in de zetel...krijgt medicijntjes, lekkere thee met honing en de nodige knuffels...Hopelijk zal dat volstaan hé!

Groetjes x

10:23 Gepost door Vrouwtjelief | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |