26-10-11

De Sint?

Hoe lang gaat het nog duren eer ons oudste dotje (bijna 7) gaat weten of de Sint al dan niet bestaat? Ik heb zo'n gevoel...niet lang meer :-)

De laatste tijd begint ze er veel vragen over te stellen (eigenlijk vorig jaar al maar toen was ze meestal nog tevreden met mijn antwoorden) en ik heb het gevoel dat ze het al weet maar het niet rechtuit wil vragen of zeggen.

Gisteren had ik chocolade centen mee van de winkel want ons kleinste lust dat enorm graag (en dat is juist een voldoende hoeveelheid voor dat kleine chocolademonstertje) en ons oudste zag die liggen en vroeg langst haar neus weg of de Sint dan al geweest was...vorige week spraken ze op het Nieuws ook over de verkoop van speelgoed in winkels voor de Sint (om kwart na 7 kijken toch nog kinderen mee????) maar ons oudste gaf geen krimp...geen vragen, geen opmerkingen...en als je onze prinses zou kennen zou je weten dat dat heel raar is...geen vragen?????

Dus ik verdenk haar ervan...maar laat ze maar wat genieten dan....laat ze nog maar even in spanning afwachten...laat ze nog maar wat kind zijn denk ik dan....Of is het mama die het niet wil toegeven omdat dan de magie  weg is? 't zou kunnen...is dat erg??? Is ze daardoor slechter af? Denk het niet dus...laat ons allebei nog maar even in de waan dan :-)

't zal alleen oppassen worden nu...een nog beter verstopplaatsje zoeken...nog meer op onze woorden letten...ook de jongste kan ik niet meer meenemen nu natuurlijk. Ik herinner mij vorig jaar nog dat ik Sint inkopen ging doen terwijl de kleinste leuk in het winkelkarretje zat...toen ging dat nog...ze kon niet praten, de link niet leggen...maar nu, nu is alles anders...

En zo gaat het elk jaar anders zijn...elke keer wat meer loslaten....kindjes ontdekken en wij moeten loslaten...tsss het is soms niet eerlijk.... ;-)

Groetjes x

09:38 Gepost door Vrouwtjelief | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Oei ja...7 jaar is ongeveer wel het omslagpunt...ze zijn dan niet veel wijs meer te maken hè...en horen het ook steeds hardnekkiger op school en zo natuurlijk.
Maar nu kan ze delen en meespelen in het grote geheim voor kleine zus...die kan nog wel eventjes geloven in de goedheiligman natuurlijk hehe...leuke tijd toch! :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 26-10-11

Tegen december is het geloof voor het laatst intens, daarna is het helaas verleden...

Gepost door: danique | 27-10-11

Oh, ik denk met heimwee terug aan de tijd dat de kids hier nog in Sinterklaas geloofden. Geniet er nu nog maar van ... ze zijn zo rap groot :-(

Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 27-10-11

Hier voorlopig nog 2 gelovigen en hopelijk blijft dat zo ! Ik was bijna 10 denk ik maar ja toen waren kinderen nog écht kind hé;-)

Gepost door: stine | 28-10-11

euh.. wat??? Sinterklaas bestaat niet..?? waar haalt ge da nu.?! . ik denk dat ik efkes moet gaan zitten..

Gepost door: bart | 14-11-11

euh.. wat??? Sinterklaas bestaat niet..?? waar haalt ge da nu.?! . ik denk dat ik efkes moet gaan zitten..

Gepost door: bart | 14-11-11

ziede.. helemaal van mijn melk... :-s

Gepost door: bart | 14-11-11

De commentaren zijn gesloten.