30-09-10

Van de regen in de drup?

Ons poppemietje begint intussen flink te wennen aan het eerste leerjaar. Ze doet het met plezier, zelfs haar huiswerk. Intussen is ze er gelukkig helemaal bovenop...dat was wel even anders....

Ze was wat lusteloos en kloeg van buikpijn en hoofdpijn en had soms koorts...we weten het aan stress en zenuwen maar oh god wat waren wij mis!!!! Ons prinses zat met uitdrogingsverschijnselen en als gevolg daarvan zware obstipatie!!!!

Gelukkig is dat nu allemaal achter de rug en hebben we onze oude, jonge poppemie terug die altijd vrolijk is en zingend en dansend door het leven gaat!

HOE is dit in godsnaam toch kunnen gebeuren hoor ik jullie al vragen!!! En ja hoor...dat vraag ik mij ook af...maar ja eerste leerjaar ... er wordt al wat minder gecontroleerd door de juf, thuis leek alles vrij normaal maar het was dus niet!!!! Enooooooorme schuldgevoelens heb ik hierover maar ja dat helpt niet natuurlijk....we geloven onze prinses nu gewoon iets minder als ze zegt dat ze naar toilet is geweest of genoeg gedronken heeft :-(

Maar nu gaat alles dus de goede richting uit en mijn popje is leesgierig...boeken verslind ze, reclame en ondertiteling probeert ze te lezen....jaja dat heeft ze van haar mama ;-)

Groetjes x

14:54 Gepost door Vrouwtjelief | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

27-09-10

Stress, veeeeeeeeeeeeel stress

Intussen is het stressniveau hier aan het stijgen dat het niet meer normaal is!!! De ramen kunnen waarschijnlijk niet op tijd geleverd worden maar de aannemer moet wel kunnen beginnen werken...al mijn drukwerk is besteld dus ik kan niet meer terug...ik moet opengaan zoals op al mijn reclame staat...9 november is D-day maar 6 november heb ik wel al een openingsreceptie dus dan MOET het afzijn! Dat gaat nog schilderen worden tot in de nachtelijke uurtjes op de laatste avond...ik voel het aan de topjes van mijn tenen en vingers...

Stress omdat het niet zo lang meer is maar nog heeeeeeel veel werk moet gebeuren...

Stress omdat ik het heel spannend vind en er naar uit kijk maar toch ook wel heeeeeeeel bang ben voor wat er gaat komen en of het gaat lukken en of ik het wel goed ga doen!!!!

Stress omdat ik niet wil dat de kindjes de stress voelen, zien en horen....

Stress omdat ventje er veeeeeeeeeeeeeel te rustig onder blijft...

Morgen groot gesprek met de boekhouders zodat alles kan besproken worden hoe ik het praktisch ga aanpakken....

Moet ik nog zeggen dat Vrouwtjelief een stresskip is???? :-)

 

Stressy groetjes x

 

Jaja de foto's volgen hoor van de werken EN van de vreemde mannen hihi...op verzoek natuurlijk! :-)

13:13 Gepost door Vrouwtjelief | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

17-09-10

Vreemde mannen

Intussen zijn we het schooljaar toch goed gestart...de eerste was een valse maar nu zijn we vertrokken :-). Voorlopig doet ze heel enthousiast haar huiswerk en doet ze niets liever dan lezen en schrijven...hopelijk blijft dat zo natuurlijk!

De kleinste prinses mist haar zus wel overdag en is dan ook overenthousiast als ze haar mee van school gaat halen.

Elektrieker, loodgieter en aannemer...ten huize vrouwtjelief zit het dezer dagen vol vreemde mannen en...I LIKE IT :-) Mag al eens hé...zalig om de werken vooruit te zien gaan....wat een verschil met ons vorige huis, ons vroegere leven! Ons spaarrekening is daar minder blij mee maar ja iets zien vooruitgaan zonder geld uit te geven ben ik nog niet tegengekomen dus...

Achtereen volgen foto's uiteraard :-)

 

Groetjes x

11:23 Gepost door Vrouwtjelief | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

09-09-10

Slechte start voor leen en rik

Dat was dus een slechte start voor ons dotje...ze had een keelontsteking en een bronchitis...dus aan de antibiotica! De eerste 4 jaar heeft ze amper medicijnen moeten nemen en nu t laatste jaar precies niets anders, ocharme...Ik dacht dat eens ze de kleuterklas door waren dat het zou overzijn maar...niet dus!

Intussen is ze dankzij de ab terug volledig aan de beterhand maar ze is nog wel moe en lichtgeraakt...ze kan soms echt als een pubertje reageren...t is hier al wringen dus, soms van 's morgensvroeg :-)

Voor de rest doet ze het wel super hoor...ze geniet van de nieuwe dingen in t klasje..ook al gaat dat gepaard met de nodige zenuwen. Intussen leest ze al LEEN en RIK en kan ze de letters door elkaar gooien en lezen.

De zwemles en turnles zijn intussen ook terug begonnen...haar balletles heeft ze opgegeven, dat vond ze maar saai!!!! Maar dit jaar komt er wel pianoles bij dan in de plaats. Drukke agenda genoeg zou ik zo zeggen voor een bijna 6-jarige!

Voor de rest kabbelt ons leventje rustig verder...t is te zeggen, rustig ... de voorbereidingen zijn druk aan de gang voor mijn eigen zaak en dat krijgt hopelijk dan ook snel vorm!

Groetjes x

07:44 Gepost door Vrouwtjelief | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

03-09-10

Ziekjes

Alvast allemaal nog bedankt voor jullie gelukwensen met mijn nieuwe zaak!!!!

Ons dotje vond haar eerste halve dag in het eerste leerjaar heel leuk maar wel vermoeiend. Gisteren was het dan al direkt een hele dag en toen ik haar ging afhalen zag ik aan haar gezichtje dat er iets niet juist zat...en de waterlanders kwamen al snel boven...toen ik haar vastnam wist ik al direkt het probleem. Ons poppemietje heeft koorts, vieze hoest en t snot!

Vandaag vrijdag dus geen school voor haar....en nu maar hopen dat ze maandag snel terug kan want gisteren leerde ze haar eerste woordje LEEN en zou niet graag hebben dat ze al direkt begint met een achterstand natuurlijk...amai dat is wel wennen nu natuurlijk!

Ons dotje ligt nu te hangen in de zetel...krijgt medicijntjes, lekkere thee met honing en de nodige knuffels...Hopelijk zal dat volstaan hé!

Groetjes x

10:23 Gepost door Vrouwtjelief | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

01-09-10

1e leerjaar

Vandaag is het dan zover...onze grote kleine prinses gaat naar het eerste leerjaar! Ze had er zin zin! Ze stond te springen om te vertrekken met haar nog-veel-te-grote boektentas en kon niet meer wachten.

Ze liep de poort binnen zonder om te kijken, zonder een kus aan mama en papa....toen kwam ze gelukkig (voor ons) nog terug voor een kusje en hup...weg was ze...op de grote speelplaats, in de grote rij, naar de grote klas waar een echt stoeltje en bankje staan te wachten op haar!

Ze hoopte vandaag al te leren lezen en rekenen zei ze hihi...haar eerste woordje zou wel eens kunnen natuurlijk...toch wel spannend allemaal! Onze poppemie die ik precies nog maar net op de wereld heb gezet kan tegen het einde van het jaar lezen en schrijven, ongelooflijk!

Gelukkig heb ik nog een kleine prinses die het hele parcours nog moet aflopen...kan ik nog een beetje genieten van peuter/kleutertijd! 't gaat toch wel enorm snel allemaal hoor!

En nu aftellen naar 12u om al haar verhalen te horen!

 

Groetjes x

10:05 Gepost door Vrouwtjelief | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |