06-07-10

Vakantie

29 juni was ons dotje haar laatste dag in de kleuterklas, dus vanaf 30 juni begon voor haar de grote vakantie al..ons dotje is geen kleuterke meer...ons dotje wordt een hele dot en gaat naar het eerste leerjaar..nu ja ik heb nog 2 maanden om mij daar mentaal op voor te bereiden...hoop ik :-)))

Dus vanaf 30 juni was het de bedoeling om leuke dingen te doen natuurlijk :-). We maakten samen al puzzels, sprongen al de gekste toeren op de trampoline samen, we kleurden samen zout en deden het mooi in potjes in laagjes, en we deden iets dat ze nog niet kende: we gingen namelijk direkt op 30/6 naar de bibliotheek om ons in te schrijven. Ze vond het super! Had nog nooit zoveel boeken bij elkaar gezien en wist niet waar eerst te kiezen. Ik vond het een goede start voor volgend schooljaar...ik ben ook met een bibliotheekkaart opgevoed en verslind nog steeds de dikste boeken in een recordtijd. En zou dit dus graag meegeven aan mijn dotjes...ze koos direkt 5 leuke boeken die mama voorlopig nog wel moet voorlezen maar volgend jaar mag ze die met de groene stickertjes kiezen en zelf proberen :-)

Voor mij was het ook leuk om mij terug in te schrijven...en mijn ventje heeft hier niets op tegen, integendeel...het is op deze manier minstens 20 euro per maand uitgespaard! Ik koos er 4 voor de komende 3 weken en de eerste is intussen al uit. Net ervoor had ik op 3 dagen tijd de nieuwe Santa Montefiori verslonden...ik zit dus weer helemaal in de leesroes...tot spijt van mijn nachtrust :-(

Maar genieten doen we van onze boeken en we kunnen bijna niet wachten om terug te gaan kiezen ... het wordt een leuke vakantie met nog veel leuke dingen in het verschiet: zeetje, plopsa land, dierentuin, cinema, speeltuin, vriendjes die komen logeren, ...

Groetjes x

 

21:57 Gepost door Vrouwtjelief in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Dit klinkt toch wel... echt als een gezinsvakantie hoor...alleen niet in het buitenland ( of je moet Plopsaland daar toe rekenen :-))) ), maar ik had vroeger toen ik klein was alléén maar zuilke vakanties, wij gingen nóóit naar het buitenland en kan niet zeggen dat ik iets gemist heb hoor...voor kinderen scheelt het de lange reis en daar is ook wat voor te zeggen! In ieder geval vind ik het hartstikke leuk dat je meegeniet van mijn vakantiefoto's!
Enne...bedank je ventje maar voor het supprteren hè...we staan in de finale!! yeah! :-)
Groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 06-07-10

Spannend hé, hier ook een exemplaar dat naar het eerste leerjaar gaat en ook ik verheug me al op zijn eerste bibliotheekbezoek met zijn eigen kaart. Hij kent de bieb al want daar gingen ze al geregeld naartoe met de klas ! maar eerst nog onbezorgd genieten van het mooie weer !

Gepost door: stine | 07-07-10

Da's inderdaad een grote stap dat Dotje gaat maken ! En voor een mama misschien nog een grotere :-)
Mijn dochterlief gaat in september naar het eerste middelbaar ... en geloof me, met ouder worden wordt het mentaal voorbereiden er niet minder op.
Fijn ook dat ze mee met jou naar de bib kan, lezen is (vind ik toch) heel belangrijk voor een kind. Amber is net als ik een boekenwurm geworden !

Groetjes xXx

Gepost door: Mamapippa | 07-07-10

Inderdaad, kleine meisjes worden groot en voor mama is t elke keer weer moeilijk om meer los te laten.
Tof, dat je weer aan t lezen ben geraakt, ik ben er mee gestopt toen onze eersteling geboren werd. Dat is nu al bijna 27 jaar geleden en ik heb nog altijd niet de draad (of t boek) terug opgepakt! Ondertussen is de pc in mijn leven gekomen en ja ...
Geniet van de vakantie!

Gepost door: Ri@ | 08-07-10

Oh, da's tof! Wat een leuke vooruitzichten. Je maakt mij een beetje jaloers, Vrouwtjelief :-)

Mijn zonen worden deze zomer 14 en gaan liever met hun vrienden chillen, ravotten of sporten dan met hun pa op zaterdagochtend naar de bib, zoals we jarenlang hebben gedaan.

Prettig weekend!

Zonnige groetjes

Gepost door: Rudi | 09-07-10

De commentaren zijn gesloten.