19-11-09

Gezond, gezonder, gezondst

Een tijdje geleden moesten we op medische controle voor het schuldsaldo van onze nieuwe woning. Deze keuring was heel uitgebreid en ik verschoot daar ook van. Inclusief bloed en urinestalen...echt wel alles moesten ze hebben blijkbaar.

Via de bank kregen we dan bericht dat ik volledig gezond verklaard was en daarbij kreeg ik dan ineens het goedgekeurde tarief voor mijn schuldsaldo.

Voor mijn ventje was dit echter een heel ander verhaal. Hij kreeg te horen dat zijn gezondheid niet in orde was. Hij heeft last van hyperglycemie en Tryglicerie. Het komt erop neer dat hij een te hoge bloeddruk heeft en een hoge cholesterol en die twee samen kunnen zorgen voor een verhoogde kans op hart-en vaatziekten...Nu mijn ventje is zeker niet van de zwaarsten...integendeel hij is altijd zo een mager Koen Wauters-dingske geweest maar de laatste jaren heeft hij zich wel een klein buikje aangekweekt...Hoe doet hij dat hoor ik jullie al vragen? Hij heeft zwaar fysiek werk en toch verdikken...wel mijn ventje is eigenlijk een echte snoeper! Alles met suiker en chocola kan hem wel bekoren...en ja inderdaad de laatste tijd was hij al een deel verminderd maar ik kon het nog altijd niet gezond noemen zoals hij snoepte....en ja nu heeft hij daar de gevolgen van natuurlijk. Het dikke  buik-syndroom noemt dat..met als gevolg zijn tarief voor de schuldsaldo...Ppffffffiew helemaal de lucht in, niet normaal!

Het goede aan dit verhaal is dat mijn ventje eindelijk een beetje is wakker geschud. Hetgeen ik hem al jaren vertel en vraag is eindelijk bevestigd door de dokter: minder snoepen, gezonder eten en bewegen!!!

Dus al het slechte snoep is buitengegooid. We hebben nog wat droge koeken in huis en wat lekkere gezonde noten...meer niet...Ook onze maaltijden worden eindelijk gezonder! Ik at zelf al regelmatig vis en maakte dan voor hem andere dingen of ik at al eens geen saus terwijl hij wel...Maar nu mag het eindelijk ook voor hem gezonder...hopelijk houdt hij het nu vol...samen staan we sterk ;-)

Aan tafel wordt er nog alleen water gedronken (deed ik al maar hij nu ook) en na 20u wordt er zeker niet meer gesnoept!

Voila, dat was een postje van een gezonder Vrouwtjelief x

12:16 Gepost door Vrouwtjelief in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Hallo Vrouwtje Dat is nieuw zeker dat je zo een onderzok moet laten doen ,althans ik heb er nog nooit van gehoord ...
Maar inderdaad nu weet je ventje wat hij moet doen de gezonde toer op :-))))
Soingneer hem maar goed :-))
Groetjes Ninne

Gepost door: Ninne | 20-11-09

Hij zal het allemaal snel gewoon zijn en wanneer het resultaat zicht- en voelbaar is gaat het hem nog meer aanzetten om gezond te blijven leven!
Veel succes alleszins!

Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 20-11-09

VROUWTJELIEF GOEDE MORGEN
VOOR EEN
SCHULDSALDO
EN ZEKER
OP TWEE HOOFDEN
IS DAT EEN
HEEL UITGEBREID
ONDERZOEK
MAAR KOM
VENTJE IS
VERWITTIGD
EN NU MAAR
VOLHOUDEN
GROETJES
MICKEY

Gepost door: mickey | 20-11-09

Ik weet er alles van. Moest voor mijn levensverzekering 200 % meer betalen! Niet te schatten die mannen. Gelukkig wist ik nog niet dat ik een chronische ziekte had op het moment dat we ons huis kochten. Toen moest je enkel een vragenlijst invullen trouwens.

Gepost door: Nana | 20-11-09

foto's van ventje en diens buikje, want ik geloof er niks van. lolz

Gepost door: Tommy | 20-11-09

Oef... als Hollandse zou ik natuurlijk zó af gaan vallen als ik het zo in m'n portemonnee zou voelen...maar het lijkt me toch wel moeilijk hoor!
Succes!
Groetjessssssssssss!
(ps...die eerste reaktie hier maar weghalen hoor...kun je spam van binnen krijgen!!)

Gepost door: mizzD | 20-11-09

Waar het al niet goed voor is, veel mannekes krijgen met de jaren een buik hè, bij ons gaat het toch vaak om de heupen en kont hè.(maar dat vindt mijn vriendje niet zo erg...)

Gepost door: Danique | 21-11-09

Ik moest lachen met dat 'mager Koen Wauters-dingske' !

Gezond leven is belangrijk, maar soms zo moeilijk ..

xXx

Gepost door: Mamapippa | 22-11-09

De commentaren zijn gesloten.