29-10-09

Mexico

Beestjes, bacillekes, bacteriekes, viruskes....allemaal gratis van het huis dezer dagen! Kom dat zien, kom dat zien!

Het is uiteraard weer van dat, alles wat de ronde doet onder de menskes is natuurlijk ten huize Vrouwtjelief aanwezig.

Ventje zit weekje thuis met griep (neen geen Mexicaanse), oudste dotje hoest zich verloren (ook niet op z'n mexicaans) en maakt met momenten koorts, kleinste dropke zit met vervelende (onmexicaanse) tandjes die niet willen doorkomen....iemand interesse? Kom maar af en je krijgt het gratis in een zakske, een dooske of geschenkverpakking met geen mexicaans strikje erond...je mag zelf kiezen!

En ikke? Awel hé, Vrouwtjelief blijft stevig overeind staan! Stijf van de vitaminetabletten en verse groentekes, energie ten over (en die krijg je niet mee in een zakske!)...ze gaat 2x per week terug lopen (eindelijk na een jaar) maar de big question: VOOR HOELANG....de vakantie komt eraan en dan heb ik het meestal zitten hé...ik ken dat al...maar intussen blijven we rustig vitamienekes slikken, water drinken, verse groentekes eten en doorgaan...blijven doorgaan is de boodschap in zulke momenten...iedereen moet gesoigneerd en getroeteld worden dus ik ben paraat!

Gevitaminiseerde groetekes x

21:35 Gepost door Vrouwtjelief in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

27-10-09

Kabbelende beekjes, spuitende fonteintjes, woelige zeetjes...

En het is weer van dat...een bevriend koppel, 15 jaar samen en sinds 2 weken uit elkaar...gewoon boef baf, hij is eruit getrokken en komt niet meer terug...hij heeft iemand anders en woont daar al mee samen...NIET te geloven maar helaas waar!

Als ik zo eens rondom ons kijk blijven er niet veel "originele" koppels meer over....maar wij, mij ventje en ik...wij blijven overeind als een rots in de branding..ondanks de ups en downs, ondanks de faillissementen, huizen verkopen, ziektes en ga zo maar door...me dunkt dat wij intussen wel dubbel en dik bewezen hebben dat we een sterk koppel zijn en sterke mensen...wij overleven alles zou ik bijna durven zeggen maar ja zeg nooit nooit natuurlijk :-)

Wat mij altijd opvalt aan die nieuwe koppels is dat ze in het begin altijd zo heel verliefd zijn op hun nieuwe partners en ik geef toe, soms ben ik dan wel een beetje jaloers...op die eerste zotte verliefdheid...tot alles bereid, kusjes overal, constante seks, lopen op wolkjes...geef toe, het is zalig om te zien en nog zaliger om te beleven hé...

MAAR....een jaar later zie je die koppeltjes dan serieus de dieperik ingaan want de eerste verliefdheid is weg en dju...nu is dat toch wel allemaal hetzelfde als in hun vorige relatie zeker! Geen zotte verliefdheid, niet meer constant seks maar in de plaats is routine, sleur en soms gezeur gekomen...het is niet meer alle dagen feest en wat moeten ze dan?

Geef mij dan maar mijn ventje en ik...een rustig kabbelend beekje met af en toe een stroomversnelling...af en toe een zalige, gestolen kus...af en toe stomende seks en af en toe dat roze wolkje dat passeert....daar geniet je des te meer van...en al die sleur en routine  die neem ik er dan met plezier bij, geloof me :-)

Zo dat waren weer wat bedenkingskes en hersenspinseltjes die momenteel door mijn bloedbaantjes in mijn hoofdje gaan :-)

 

Groetjes x

13:31 Gepost door Vrouwtjelief in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

22-10-09

Ontzwangeren

Ontzwangeren: na 9 maanden zwangerschap heeft de vrouw minstens terug 9 maanden om terug op haar plooi te komen

Ik kan het u verzekeren het klopt helemaal! Bij ons oudste heb ik zelfs 2 jaar nodig gehad. Dat kan natuurlijk te maken hebben met die hele hormoonhandel die ze in mijn "tere" lijfje hebben gespoten maar ik weet nog dat het echt lang was...

Momenteel zit ik dus nog volop in mijn "ontzwangeringsperiode" want ons protje is momenteel 6 maanden en ik heb dus nog 3 maanden joepie :-)...Nu 3 maanden om nog 4kg af te vallen, is dat haalbaar? Ik weet het niet, ik durf het niet zeggen...ik zou zo graag terug op gewicht zitten tegen de feestdagen maar t is zo zwaar...

Bij ons oudste was ik direkt terug op gewicht maar nu...neen t gaat niet simpel...Jaja ik hoor jullie al roepen: maar meiske toch, ge zijt intussen ook al 5 jaar ouder hé...IK WIL DAT NIET HOREN!!!! 't is niet omdat ik ouder wordt dat er kilo's bij MOETEN komen hé...iedereen (lees: vooral vrouwen) vind dat normaal...allemaal zeggen ze dat het bij een 2e er niet meer afgaat en dat dat het leven is...wel ik weiger mij daarbij neer te leggen..

Nochtans is het wel grappig om te bekennen hoor...ik ben geobsedeerd door mijn gewicht dat het niet meer schoon is en ik wil per sé eigenlijk feitelijk toch wel mijn lijn terug van toen ik 20 was...maar intussen het snoepen laten? Oh neen...daar denkt vrouwtjelief nog niet aan....het één en ander heeft wel te maken met de slechte nachten hoor. Ik heb dat eens gelezen dat als je slecht slaapt dat je dan overdag meer eet/snoept om de energie te zoeken zeker...

Nu dat is niet alles natuurlijk voor het ontzwangeren. Er gaat ook heel wat emotioneel mee gepaard...zo droom ik enorm veel...over de meest uiteenlopende dingen maar t heeft wel allemaal te maken met lust hahahaha...en met alles en iedereen zou ik zeggen ;-)...jaja ook dat hoort erbij...had het bij de oudste ook dus ik veronderstel dan maar dat het normaal is en onderga het gewoon...en neen die dromen ga ik hier nu eens niet vertellen zie...gebruik uw eigen fantasie maar! Ik ken hier sommige die dat in overvloed hebben dus geen probleem zou ik zeggen :-)

En vandaag....vandaag ga ik nog eens beginnen...hihi

 

Groetjes x

09:50 Gepost door Vrouwtjelief in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

21-10-09

Hoge druk gebied

Forse wind ten huize Vrouwtjelief...heftige avonturen, drukke en lange dagen en zeer korte nachten.

Druk...neen dat is niet het juiste woord...ben al een uurtje op zoek naar een beter woord hiervoor maar ik kan het blijkbaar niet beschrijve, zo druk is het wel :-)

Over en weer geloop voor het huis, drukke besprekingen voor de komende feestjes, werkjes hier en werkjes daar, kindjes hier en kindjes daar...

Zooooooooooveeeeeeeel te doen....en zooooooooooooo weinig tijd...hoewel het lange dagen zijn zijn ze eigenlijk nog te kort....en de nachten zijn veeeeeeeeel te kort maar veel te weinig tijd om die langer te maken....

Snappen jullie het plaatje zo een beetje??? ;-)

Groetjes x

17:15 Gepost door Vrouwtjelief in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-10-09

Op een goede gezondheid...

Pfff over een avontuurlijk weekend (lees maar hele week) gesproken!

Vorige week was ik grieperig, misselijk en hoofdpijnerig. Gelukkig moest ventje vrijdag pas om 14u beginnen en had hij mij in de voormiddag terug naar bed gestuurd zodat ik wat kon bekomen :-)

Ventje moest dan om 14u beginnen tot 00u 's nachts...moest lees je inderdaad want...om half 7 's avonds telefoon: schatteke ik ben al gestopt met werken...ikke dus kei blij en opgewonden: ah, wanneer ben je dan thuis?

Het volgende antwoord had ik dus niet zien aankomen: Tjah, ik vrees pas morgen want ik zit op spoed en ik moet een nachtje blijven! Ik kan u verzekeren, op zo'n moment krijg je koud en warm zweet tegelijk (gelukkig reukloos) en weet je dus effe niet meer op welke zetel of stoel je zit.

Wat bleek: ventje zijn arm was in een zuigdarm gesukkeld en helemaal vacuum getrokken met als gevolg een lelijke gevlekte en gezwollen arm die hij nu de hele tijd moet omhoog houden...Hij moest een nachtje blijven ter observatie ivm gifstoffen en nieren en nog een hele medische uitleg waar ik niet echt naar geluisterd heb omwille van dat zweet :-)

Gu arm na ongeval okt 2009 001

 

Hij lag wel in een ziekenhuis in Genk en vermits dat niet bij de deur is vroeg hij zaterdag dus of hij naar Lier mocht gaan en dat mocht maar hij moest nog een nachtje blijven!!!! Gelukkig waren ze in Lier iets gemoedelijker en "verstandiger" en vonden ze het dus niet nodig dat hij nog een nachtje eenzaam in zo'n veel te klein en veel te wit bedje moest blijven en mocht ik hem dus meenemen :-)

Gisteren dan maar een rustdagje ingecalculeerd en wat krijgt ondergetekende dan? Inderdaad een migraine aanval...kon er ook nog wel bij ...

Dus vanaf vandaag hoop ik op een gezondere week voor heel mijn gezinnetje...

Groetjes x

11:54 Gepost door Vrouwtjelief in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

12-10-09

As usual...

Bedankt voor jullie lieve reacties op mijn vorige postje...of het ooit goedkomt kunnen we alleen maar hopen hé...Hoop doet leven!

Voor de rest gaat hier alles zijn gewone gangetje...gisteren onverwacht nog een leuke zondagmiddag gehad..vrienden over de vloer gehad en een wandeling van 5km gaan doen tussen de regenvlagen door (wij dus veel geluk gehad) en nadien een lekkere warme ovenschotel gegeten die al klaar stond te wachten :-)

Vanmorgen gaan werken en nu beetje aan t luieren thuis want ik zit met een beetje hoofdpijn (lees maandelijkse periode en liefst zonder te lachen ja!!!) en ben dus niet van plan om vandaag nog veel te doen...ons protje slaapt momenteel en dotje is naar school dus meer moet dat niet zijn.

Deze week moet ik redelijk veel werken en tussendoor komen er nog mensen kijken en praten voor die zonnepanelen...druk weekje...zonder veel afleiding...moet ook al eens gebeuren natuurlijk

Dus ga ik deze week wat rondsnuffelen in blogland op zoek naar leuke, grappige postjes om mijn gedachten te verzetten...wie laat mij het hardste lachen met zijn/haar postje????

Groetjes x

14:43 Gepost door Vrouwtjelief in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

09-10-09

Papa

Papa is jarig...maar ik ben er niet bij...

Papa is jarig en ik vraag me af: is hij blij?

 

Er wordt gefeest en gevierd maar zonder ons

ik, zijn dochter en kleinkinderen, kregen de bons

 

Voor hem is het een uitgemaakte zaak

hij gaat met haar verder en dan vallen wij niet in de smaak

 

Het doet pijn om dat te weten en te voelen

maar hij zal het zo wel niet bedoelen

 

Het leven gaat intussen verder, zonder hem

ik kan alleen maar hopen dat hij op een dag zegt: op de rem!

 

Dat alles terug goed zal komen

en dat al mijn geduld dan mag lonen!

 

Groetjes x

09:34 Gepost door Vrouwtjelief in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |