29-09-08

Menuutje

Vermits nichtje gisterennamiddag kleed kwam passen en wij 's middags moesten gaan eten met mijn schoonvader had ik dus geen tijd om eten te maken. Ik had dan ook al alles voorbereid op zaterdagmiddag terwijl dotje naar een verjaardagsfeestje was.

Ovenschotel met puree en bolognese

Dit heb je nodig voor 1 liter saus:

2 uien fijngesneden, olijfolie, 500gr gemengd gehakt, 3 teentjes knoflook fijngesneden, 1 groot glas rode wijn, 7,5dl tomatenpassata, 3 blaadjes laurier, verse tijm, peper en zout

Dit heb je nodig voor 4 personen puree:

1kg aardappelen, scheutje melk, klontje boter, peper, zout, nootmuskaat, 1/2 liter bolognesesaus, 1 zakje geraspte kaas

Fruit de uien glazig in de olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het kruimelig. Voeg dan de knoflook toe en laat even meebakken. Overgiet dan met de rode wijn en laat die volledig wegkoken. Voeg dan de tomatenpassata, de laurierblaadjes en de tijm toe. Breng op smaak met peper en zout (ik doe Italiaanse kruidenmix) en laat minstens 2 uur zachtjes pruttelen. Roer af en toe. De saus moet goed ingedikt zijn.

Schil de aardappels en kook ze gaar. Giet af en pureer met een scheutje melk. Voeg een klontje boter toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de saus over 4 individuele, kleine ovenschaaltjes of doe ze in één grote ovenschaal. Schep de puree hierbovenop. Druk niet aan, de puree mag in piekjes staan. Bestrooi met de kaas en zet 20 minuten in een op 200° voorverwarmde oven.

(tussen de saus en de puree kan je bijvoorbeeld nog een laagje worteltjes, champignons of brocoli toevoegen.)

puree

 

En lekker dat het was mmmm...

Groetjes x

09:00 Gepost door Vrouwtjelief in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hallo Vrouwtje Hopelijk paste het kleed voor je nichtje ,het is een prachtig kleed en zeker nog van deze tijd ,het zou zo uit de winkel kunnen komen
Groetjes en een fijne start van deze week
Ninne

Gepost door: Ninne | 29-09-08

De commentaren zijn gesloten.