31-03-08

Pubers

Afgelopen week had ik een "aanvaring" met mijn "net 15 geworden" zusje...ok toegegeven ze zit in een heel moeilijke leeftijd maar soms...grrrr...

Ik kan mij nog goed herinneren dat ik zelf 15 was en het is een verdomd zware tijd...je bent letterlijk vis noch vlees...te oud om te spelen, te jong om mee met de volwassenen te doen..je hoort nergens echt bij...maar soms....

Ik ben zelf nog maar net in de 30 (hm hm) maar ik kan mij nu al ergeren aan de mentaliteit van de pubers van deze generatie..is dat normaal? Ben ik dan al zo oud?

Neen echt...mijn zusje is een schat van een meiske met meestal de juiste normen en waarden maar de laatste tijd...telkens ze mij hoort of ziet begint ze te zeuren over wat ze allemaal wel niet krijgt en wat ze allemaal wel niet mag...haar mama staat er helemaal alleen voor voor haar en mijn broertje die 17 wordt volgende maand...en eerlijk, ze mag het hebben hoor...2 pubers op je dak!

Maar afgelopen week was ik mijn zusje haar gezeur over materiële dingen dus beu en ik reageerde dan ook daarop...en ze verschoot...dit had ze niet verwacht van haar "allesbegrijpende" grote zus...ze liep huilend en boos weg...nog zoiets typisch voor die leeftijd :-)

Na een 2 uur durende babbel is er toch een belletje gaan rinkelen bij haar vermoed ik...inderdaad het leven is niet altijd eerlijk en je kan niet alles hebben wat je wil...dat zijn harde lessen soms die ze nu allemaal tegelijk moet leren...echt niet makkelijk...kan ik helemaal inkomen maar af en toe moet iemand haar effe met haar voeten op de grond zetten..en deze keer was ik dus de "dader"!

's Avonds kreeg ik dan ook een lief smsje: sorry zus dat ik mijn kuren weer had en nog eens bedankt!

Voila dat is weer in orde dus ... hup naar de volgende bui? Hahahaha...

Groetjes x

08:30 Gepost door Vrouwtjelief in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Tja... we staan er allemaal wel eens voor hé...
Mijn puberke is nog redelijk lief en zacht maar af en toe komen die 'grillen' toch al boven hoor.
Het ergste is dat ik er van nu al veel van mezelf in herken...
Ik weet wat me te wachten staat, en als hij echt op mij lijkt... dan weet ik ook van nu al dat het een zeer moeilijke en zenuwslopende periode zal worden... Ik hoop dat hij ergens toch iets van mijn man heeft ! ;-)

Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 31-03-08

Ik vind het heel jammer... maar ik heb het zelf nooit gehad... een zusje.. ondank dat je dan ruzie maakt mis ik het wel hoor!

Gepost door: Suus | 31-03-08

Bij ons is mijn jongste 14! En 't is precies of ik lees hier mijn andere dochters! Maar zolang je kan praten, is alles in orde. En iemand van die leeftijd die sorry kan zeggen...chapeau!Ik heb een tijdje geleden iets geschreven over mijn pubertje met als titel "'t is weer zover" Moet je eens lezen...Ik heb het even nagekeken, 't was op 14 februari...

Gepost door: Leen | 31-03-08

Ben heel blij dat ik geen pubers meer heb hoor.

Gepost door: nana | 01-04-08

De commentaren zijn gesloten.