01-10-07

 

We hadden dit weekend een bevriend koppel over de vloer. Ze hebben zo een "nieuw samengesteld gezin" sinds 3 jaar. Hij heeft een dochter en zij heeft een dochter uit een vorige relatie.

Helaas nu ,na 3 jaar, ontdekken ze dat het niet werkt. Ze vinden elkaar te streng voor hun eigen kind. Ze hebben het gevoel dat ieder zijn eigen kind voortrekt. Wat ik de normaalste zaak van de wereld vind maar ja...probeer dat maar in een nieuwe relatie te steken natuurlijk...dus nu zitten ze in een tweestrijd: relatie opgeven of is er toch nog een oplossing?

In zo'n geval is het altijd moeilijk om raad te geven natuurlijk! Ik kan dan alleen maar een luisterend oor zijn uiteraard. Heb ik dan ook gedaan...en hoewel ik zelf kind ben van gescheiden ouders is het toch moeilijk om je daarover uit te spreken vind ik...ik wil geen relatie op mijn geweten hebben.

Ik heb mezelf altijd beloofd om nooit in die situatie te geraken. Ik weet het wel zeg nooit nooit maar...je hebt toch zelf veel in de hand. Noem mij van de ouderwetse stempel maar ik zal niet snel mijn huwelijk opgeven...zo zit ik niet in elkaar en zeker niet nu er ook een kind "in het spel" is. Ik weet zelf wat voor miserie daar allemaal van komt...en al die nieuwe relaties dat lijkt allemaal spannend...het eerste jaar...en dan zie je ook die koppels weer vechten met dezelfde issues waar ze voordien in die andere relatie mee zaten dus...het spreekwoord "het gras lijkt groener aan de overkant" vind ik zoooo toepasselijk.

Als ik trouwens ooit in de situatie zou komen van alleenstaande moeder...wel ik zou dan ook zo blijven: alleen...ik zou geen andere man in mijn huis dulden. Ik zou het trouwens niet kunnen verdragen dat een "vreemde" iets te zeggen zou hebben over mijn dochter. Ik zou mss wel een "vriendje" hebben maar die zou nooit mee mogen komen inwonen. Ja t is allemaal gemakkelijk gezegd natuurlijk tot je ervoor staat;...maar nogmaals, je hebt veel zelf in de hand dus ja...

Erg zou wel zijn dat dit koppel uiteen gaat op dit issue...want al de rest zou wel ok zijn naar t schijnt...maar ja hun kinderen blijven op z'n minst nog 15 jaar in huis wonen dus het blijft nog wel eventjes een issue op die manier natuurlijk.

Hopelijk komen ze eruit...

Groetjes x

09:30 Gepost door Vrouwtjelief in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Is natuurlijk niet gemakkelijk... mijn kind, jouw kind, en misschien later nog, ons kind...
Ik bewonder de stellen die er wel in slagen om een perfecte en geslaagde gezinssituatie te scheppen, voor allemaal...
Zou dit mij ooit kunnen overkomen? Goh, dat zijn van die dingen die je nooit op voorhand weet hé... Als je morgen alleen komt te staan met je kinderen, ga je misschien niet direct denken aan een nieuwe relatie, maar het kan elk van ons overkomen... de kinderen zouden dan zeker geen hindernis mogen zijn naar je toekomstig geluk... Maar laten we maar hopen dat alles netjes blijft zoals het is...!
Fijne maandag nog!

Groetjes,

Gepost door: M&M | 01-10-07

het zou heel fijn zijn dat ze er uit kwamen, twee keer een kind de dupe van een 'scheiding'.
Hopelijk vinden ze een oplossing!!!

liefs Suusje

Gepost door: Suus | 01-10-07

:-) het is niet altijd zo gemakkelijk als we zouden willen
hopelijk voor hun komen ze er aan uit !
rustige avond nog verder vrouwtjelief
groetjes

Gepost door: Borriquito | 01-10-07

VROUWTJELIEF GOEDE
AVOND
NIET
GEMAKKELIJK
EN ER
ZIJN ER
TEGENWOORDIG
MEER EN
MEER
WIJN EN
WATER
DAT PAST
SOMS SAMEN
MITS DE
JUISTE
DOSIS
NOG EEN
FIJNE
AVOND
GROETJES
MICKEY

Gepost door: MICKEY | 01-10-07

Hallo JA dat is niet simpel zo een nieuw samengesteld gezin , ik ben er eigenlijk nog geen één tegengekomen waar dat het echt goed werkt of het zijn problemen met de kinderen of de ex doet moeilijk gelijk heb je dat je het voornemen hebt om bij je eigen gezin te blijven maar ook als je zegt zegt nooit ,nooit en ja hopelijk komen je vrienden er samen uit veel praten en een hoop water bij de wijn doen denk ik
groetejs en een fijne dag vandaag
Ninne

Gepost door: Ninne | 02-10-07

Hallo Vrouwtje Tussen de middag nog een fijne dag komen wensen
Groetjes Rita

Gepost door: Rita | 02-10-07

Hey vrouwtje ...tja, hier is het ook zo...m'n dochters zijn van een vorige relatie...en m'n zoontjes van ons samen en dat is idd soms een moeilijke situatie...'hij' heeft het soms lastig met m'n dochters, ik pik het dan niet en dan is al gauw het hek van de dam! De meeste ruzies gaan dan ook meestal over de kinderen hé.Jammer, maar zo is't.
Ach ja, we slaan er ons wel door is mijn motto.
Nu ben ik wat aan het uitzieken, zware bronchitis, mijn Keanu heeft verleden week de windpokken gehad...'t gaat hier weer beginnen...
Hopelijk gaat nu alles goed met jou en jullie dotje, ik las dat ze nu wat haar ritme terug heeft gevonden...goed zo.
Ziezo, ik ga het wa kort houden want wil zo gauw mogelijk weer m'n zetel in.
Groetekes en nog een fijne week;-)

Gepost door: Nicky | 02-10-07

Vrouwtjelief Ik vind het zeer moeilijk om aan die mensen raad te geven. Toch zou ik zeggen dat zij de hoofden eens bij elkaar steken en eens rustig praten.

Gepost door: Felix | 03-10-07

De commentaren zijn gesloten.