31-05-07

 

Vannacht was ik een overzicht aan het maken van de laatste jaren van mijn leven en kwam tot het volgende:

 

Meestal zit ik in kabbelend water, rustig stromend...maar af en toe word ik overspoeld door een serieuze golf zeewater...vroeger was het gewoon effe mond toe doen en adem inhouden tot die voorbij was, rechtstaan en weer verder gaan. Ze ontvluchten gaat toch niet...

 

Ik merk nu dat er regelmatiger een zware golf over mij heen komt en dan hou ik nog steeds mijn mond toe en hou mijn adem in...maar met de jaren wordt het rechtstaan en doorgaan moeilijker...als het een keertje 1 golf is, geen probleem, maar de laatste tijd zijn het soms zoveel golven achtereen dat ik de kans niet krijg om recht te staan...ik krijg soms amper tijd om adem te pakken en op tijd mijn mond dicht te doen...met als gevolg dat ik nu regelmatig een slok zeewater binnenkrijg en dus niet zomaar verder kan...ik moet eerst hoesten en proesten om een beetje zeewater uit mijn systeem te krijgen en dan nog...als ik dan verderga zit er meestal toch nog wat in mijn lichaam...nochtans doe ik flink mijn best, ik sta terug recht, ik hoest voldoende en probeer verder te gaan zonder achterom te kijken...

 

Maar zoals het de laatste tijd stormt en ik dus letterlijk overspoeld wordt door de ene na de andere golf is het vermoeiender om recht te staan en niet meer achteruit te kijken en het slorpt al mijn energie op...

 

 

Ik kan alleen maar bidden dat die storm snel geluwd is...zodat mijn lichaam kans krijgt om op adem te komen, zeewater te lozen :-) en terug op krachten te komen tegen wanneer er nog eens een golf komt...

 

Groetjes x

13:07 Gepost door Vrouwtjelief in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

30-05-07

 

Ik kom net thuis van mijn werk en wat zie ik op het nieuws??? Weer een mama die haar baby vergeten is in de auto????

 

Mensen, mensen, waar gaan we toch naartoe????

 

Is dit de tol die we moeten betalen omdat mensen graag een nieuwbouw hebben met 2 nieuwe auto's op de oprit, veel op reis gaan, flatscreen, en noem maar op???? Dat de ouders allebei zichzelf voorbijlopen om toch maar te werken, werken, werken zodat ze dat allemaal kunnen blijven doen???

 

Ik begrijp het echt niet!!!! Sorry dan heb ik het liever wat minder financieel, een huis dat niet afgeraakt en maar 1x op reis per jaar...maar mijn dochter gaat voor! Die heeft een mama die tijd heeft voor haar,  ouders die op de 1e plaats aan haar denken....ouders de de nodige rust en stabiliteit brengen..

 

Overlaatst hadden we hier nog vrienden over de vloer en ze vonden het prachtig dat wij zo'n klimtoren met glijbaan en schommels hebben aangeschaft. Amai reageerden ze, dat kunnen wij niet betalen zene! Toen ik zei dat dat meeviel en dat we dat in promotie voor 200 euro op de kop hadden kunnen tikken; keken ze heel verwonderd en zeiden: amai 200 euro dat is veel zene om zomaar efkes te kopen...juist, dat is niet simpel, voor ons is 200 euro ook een hele aankoop maar wij hebben niet zoals zij een gloednieuwe auto ter waarde van 28000 euro nodig dus ja...'t is maar waar je uw prioriteiten legt natuurlijk...

 

Je kan depressief zijn, volledig mee eens, maar als je zodanig onder de pillen zit dat je je kind vergeet, dan ben je volgens mij niet goed bezig!  Integendeel, kinderen, die schaapkes, moeten op de eerste plaats komen en zeker hun veiligheid!!!!

 

Maar ja dat is mijn mening natuurlijk...

 

Groetjes x

23:18 Gepost door Vrouwtjelief in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-05-07

 

Ik ben het boek "Hyperventilatie Ontmaskerd' aan het lezen van Chris Lenaerts en het is een heel goede leidraad voor als je met hyperventilatie te kampen hebt. Het is eigenlijk ook een beetje een doe-boek want je moet regelmatig vragen beantwoorden en dan overlezen en analyseren.

 

Probeer maar eens voor jezelf volgende vragen te beantwoorden:

 

Ga je eerder met angst of vertrouwen door het leven?

Kan je personen/gebeurtenissen loslaten?

Kan  je niksen? Voel je je dan schuldig?

Ben je vaak gelukkig? Hoe uit je dat?

Hoe bekijk je jezelf? Ben je vaak trots op jezelf?

Hou je van jezelf? Hoe zou je willen zijn?

Ben je mild voor jezelf? Voor de anderen?

 

Dit is maar een fractie van de vragen die in het boek staan hé....en je moet eerlijk antwoorden! Niet simpel om sommige dingen bij jezelf te zien of over jezelf te zeggen hoor. Of soms moet je bij woorden die op jouw van toepassing zijn 1 of 2 bolletjes kleuren naargelang de frequentie...echt heel moeilijk vind ik dat...en om jezelf te kennen zou je eigenlijk dus aan een paar mensen hun mening moeten vragen over hoe zij jouw zien....maar...wat als dat negatief is hahaha...jaja dan kan je er aan werken...maar wie hoort nu graag kritiek? Kritiek op je werk of kritiek op je karakter is nog een zeer groot verschil uiteindelijk hé!

 

Laat ons hopen dat het boek mij de verlichting brengt die ik zoek in het geval van hyperventilatie....Ik hou jullie op de hoogte :-)

 

Groetjes x

15:59 Gepost door Vrouwtjelief in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

28-05-07

Yes, yes...

Onze vakantie is geboekt voor juli!!!!! Via een collega van mijn ventje kunnen we een appartementje huren in Spanje aan voordelige prijzen! Het is een leuk appartementje met een publiek zwembad ...meer moet dat niet zijn voor 14 dagen hé! Nu hopen op goed weer dan!

 

Ik kijk er echt naar uit...we hebben een zwaar jaar achter de rug dus we kunnen het goed gebruiken! Jaja we hadden gezegd dat we niet gingen gaan dit jaar maar wij kunnen dat echt niet laten...wij hebben dat nodig...effe 14 dagen de tijd stil zetten en niet wakker liggen van wat er in de brievenbus ligt, wat moeten we koken, wassen, strijken, verbouwen, werken...!

 

Vandaag was het hier klusjesdag geweest: kadertjes en kapstok ophangen. Bloemetjes geplakt op ons dotje haar slaapkamermuren...we genoten...weer eens.

 

Ja onze prinses is beter vandaag....maar kaka doen zit er blijkbaar nog niet in....maar ze heeft al geen last meer, dat is al iets hé!

 

Morgen begint een korte maar drukke week en dan is het weeral weekend!

 

Groetjes x

 

 

 

19:35 Gepost door Vrouwtjelief in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-05-07

 

We hebben onze dag vandaag mogen afsluiten met een bezoekje aan de dokter van wacht! Ons dotje haar darmen begonnen echt zwaar op te spelen...het kind lag hier te rollen en te krijsen van de pijn...mijn moederhart was aan het bloeden!

 

Niks hielp nog...niet het constipatiemiddel dat we vorige keer hadden gekregen, geen appels, geen beloningen niks...ze wilde niet gaan en ze riep steeds auw auw poepje pijn...dus direkt naar dokter gegaan.

 

En ja hoor in de wachtzaal van de dokter ging onze prinses 2x achtereen naar de grote wc en tegen dat we bij dokter binnenkwamen was ze erdoor...niet te doen hé!!!!!! Maar wij wel opgelucht natuurlijk!

 

Nu de dokter zei dat haar darmpjes "ok" klinken en dat het echt gewoon te wijten is aan de verandering van pamper naar potje naar toilet...we moeten er nu gewoon voor zorgen dat ze als ze op het toilet zit dat ze haar voetjes kan steunen zodat ze letterlijk "druk" kan zetten...ja hé probeer maar eens kaka te doen met bengelende voetjes hahaha...zeer plastisch allemaal hé!!

 

Ze heeft dan ook een natuurlijk middeltje voorgeschreven dat ze mag innemen al ze weer last krijgt (iets dat vocht in darmen bewaard zodat het vlotter zou gaan) en een goeie zalf voor haar pijnlijk poepje, de arme schat...

 

Dus ja zoals meester Carlo het zegt, genieten van elke moment die je hebt want de fun kan soms snel voorbij zijn hé!!!

 

Hopelijk gaat het zich nu wel niet meer herhalen...je kind zo zien afzien pfff....dat is voor geen enkele ouder gezond.

 

Nu slaapt ze heerlijk in haar bedje en wij kruipen er ook stilaan in ...

 

Groetjes x

23:57 Gepost door Vrouwtjelief in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Wonder boven wonder

moet mijn ventje het hele weekend niet werken...en hij maar vloeken om de centen en dochter en ik maar genieten van zijn gezelschap hahaha...ja een feestdag brengt goed op natuurlijk als je dan kan gaan werken maar het is nu zo...en dan is hij ons maar aan het verwennen, de schat, met lekkere zelfgemaakte sandwiches...en ik maak vers brood dus ons huis ruikt naar een warme bakkerij momenteel mmm...

 

Met ons dotje gaat het minder momenteel. Ze heeft weer last van haar darmpjes dus ze loopt hier kreunend en zeurend rond en wil maar geen kaka doen...met als gevolg buikpijn en krampen natuurlijk. Als ze op toilet zit zegt ze: auw pijn dus ik vrees een wondje ofzo...dinsdag dus terug naar de dokter zonder pardon, hij moet haar maar weer eens helemaal onderzoeken dan want dit duurt al veel te lang intussen...het is zo vermoeiend, ze ziet echt af...en ze is zelfs zojuist in slaap gevallen op de zetel en dat is nu net iets dat niet snel gebeurt normaal!

 

Mijn loopschema loopt zeer goed...gisteren 11 minuten aan één stuk gelopen zonder problemen...het gaat de goede richting uit!!!!

 

Gisterenavond moest ik gaan werken maar het was leuk...een paar vriendinnen bijeen en nadien nog gezellig nagekletst. Toen ik om 1u thuiskwam dacht ik dat mijn ventje al wel zou slapen maar neen hoor...de engel zat nog op mij te wachten...leuke thuiskomst! We knuffelden nog wat in de zetel en ik kreeg zo'n dikke knuffel van hem dat ik een smile heb gekregen van hier tot in Tokio die er momenteel niet snel weer af zal gaan hihi..

 

Vandaag nog beetje strijken en gewoon genieten van ons drietjes...niets leuker dan genieten van je gezinnetje en leven van dag tot dag!

 

Groetjes x

15:29 Gepost door Vrouwtjelief in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-05-07

Zaaalig!

Wat een zalig weertje zeg...we hebben genoten! We zijn maar net binnen...hebben heel de dag op stap geweest: moeder en dochter. We zijn gaan fietsen, gaan shoppen, gaan spelen...en ons engeltje heeft crocs! EN ze is er gek van hihi...

 

Vanavond hebben we dan buiten gegeten en nog een wijntje gedronken met de buren...hun zoontje is aan het leren lopen...zo schattig!

 

Ik heb er van genoten om te fietsen en zeker om te shoppen hahahaha...

 

Als ik thuis kwam las ik helaas minder goed nieuws: dat babietje van 5 maanden dat in de auto is gestikt!!! Ongelooflijk verhaal...niet te doen! Ik was er helemaal van ondersteboven...ik mag er niet aan denken...en doe dat dan ook maar best niet.

 

Mijn ventje is morgen ook thuis, leuk nieuws van de laatste moment want normaal had hij moeten gaan werken. Dus hopelijk weer een weekendje om te genieten van ons gezinnetje, ondanks het slechte weer!

 

Groetjes x

 

 

19:23 Gepost door Vrouwtjelief in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |