29-05-07

 

Ik ben het boek "Hyperventilatie Ontmaskerd' aan het lezen van Chris Lenaerts en het is een heel goede leidraad voor als je met hyperventilatie te kampen hebt. Het is eigenlijk ook een beetje een doe-boek want je moet regelmatig vragen beantwoorden en dan overlezen en analyseren.

 

Probeer maar eens voor jezelf volgende vragen te beantwoorden:

 

Ga je eerder met angst of vertrouwen door het leven?

Kan je personen/gebeurtenissen loslaten?

Kan  je niksen? Voel je je dan schuldig?

Ben je vaak gelukkig? Hoe uit je dat?

Hoe bekijk je jezelf? Ben je vaak trots op jezelf?

Hou je van jezelf? Hoe zou je willen zijn?

Ben je mild voor jezelf? Voor de anderen?

 

Dit is maar een fractie van de vragen die in het boek staan hé....en je moet eerlijk antwoorden! Niet simpel om sommige dingen bij jezelf te zien of over jezelf te zeggen hoor. Of soms moet je bij woorden die op jouw van toepassing zijn 1 of 2 bolletjes kleuren naargelang de frequentie...echt heel moeilijk vind ik dat...en om jezelf te kennen zou je eigenlijk dus aan een paar mensen hun mening moeten vragen over hoe zij jouw zien....maar...wat als dat negatief is hahaha...jaja dan kan je er aan werken...maar wie hoort nu graag kritiek? Kritiek op je werk of kritiek op je karakter is nog een zeer groot verschil uiteindelijk hé!

 

Laat ons hopen dat het boek mij de verlichting brengt die ik zoek in het geval van hyperventilatie....Ik hou jullie op de hoogte :-)

 

Groetjes x

15:59 Gepost door Vrouwtjelief in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

:-) van je eigen kan je dat niet zo gemakkelijk allemaal inschatten hé
nog veel leesgenot :-)
en hopelijk is het goed weer tijdens jullie vakantie !!
fijne dag nog verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 29-05-07

Vervolg op Hyperventilatie ontmaskerd Beste,
Hier een berichtje van de auteur zelf!
Zo te lezen werk je heel bewust met mijn eerste boek en leer je jezelf al wat beter kennen. Prima, maar denk eraan, doe het rustig aan, niet té perfectionistisch hé.
Heb onlangs- okt '08- een vervolg geschreven op HVO nl 'Actief loslaten - Liefde stroomt, waar strijden ophoudt'. In dit boek zal je je nog meer bewust worden van wat er aan de basis ligt van je klachten, deze ook leren opvangen en vooral een andere levensfilosofie leren aannemen...stuk voor stuk erg belangrijke punten om tot een innerlijke rust te komen!
Vriendelijke groetjes en aangename leesuurtjes

Gepost door: Chris Lenaerts | 23-01-09

De commentaren zijn gesloten.