05-04-07

Heerlijk Paasweekend voor de boeg

Zeg nu zelf, met zo'n weer voor de deur gaat het niet moeilijk zijn om moeder, echtgenote en vrouw te zijn!

 

Heerlijk weer en heerlijke sfeer rond Pasen...hoewel er veel mensen weg zijn natuurlijk. Veel mensen zijn naar de zee of naar de Ardennen. En wij?

Neen wij blijven thuis want de kans zit er dik in dat mijn ventje weer moet werken. Helaas en niet helaas hé...

 

Ja dat is dikwijls zo'n tweestrijd hé...want het is dan jammer dat we niks met ons gezinnetje kunnen doen maar niet helaas omdat hij dan goed centjes kan verdienen natuurlijk.

 

Ooit heeft iemand het eens gezegd tegen mij: als je jong bent moet je alles doen: gezin stichten, carriëre maken, huisje bouwen....en bovendien moet je van de maatschappij ook nog sociaal en gelukkig zijn! Nu moet je mij eens vertellen hoe je dit alles tegelijk en stressloos moet doen? Als iemand de oplossing weet: reageer onmiddellijk want voor mij is het een groot vraagteken

 

Ok we doen ons best maar of we altijd even gelukkig zijn met de situatie is nog maar de vraag hé. Wij hebben er bewust voor gekozen dat ik (veel) minder zou werken zodat onze dochter nooit naar opvang moest. We hebben het dan ook bewust op alle gebied wat minder moeten doen. Zo hebben we nog maar één auto (wat perfect lukt!), de verbouwingen van ons huis duren wat langer (wat een groter voldoening geeft als er weer een kamer af is) en we gaan niet meer elkaar jaar op reis terwijl we vroeger minstens 1x per jaar gingen. Maar zijn we daar ongelukkiger door? Neen helemaal niet....en dat is echt gemeend! We genieten zo van onze dochter en ik heb elke stap, elke tand zelf gezien!!!!

 

Maar toegegeven...mijn ventje moet wel "iets" harder werken waardoor we hem wel regelmatig moeten missen en als we eens zware kosten hebben dan is het een mindere maand ja...maar dan nog: ongelukkig zijn is een groot woord hé.

 

Elke dag hebben we lekker eten op ons bord dat we zelf kiezen, we zitten lekker voor tv in onze zachte zetel en we kruipen 's avonds onder een echte lekkere warme dons...dat zijn al luxe dingen waar sommige mensen enkel van kunnen dromen hé...en wij hebben dat....en we hebben ons gezin, we zien elkaar graag en we zijn één geworden...dat is nog meer waar veel mensen alleen maar van kunnen dromen. Dus conclusie....ik ben een gelukkig en tevreden mens.

 

Maar...neemt niet weg dat ik dit weekend weer mee doe met de lotto natuurlijk

 

Alvast een vrolijk Pasen!

 

Groetjes x

11:25 Gepost door Vrouwtjelief in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Niet meer... elk jaar op vakantie... Dat zou ik dus niet kunne hé. Dit jaar (en we zijn begin april), zijn we al 3 keer weg geweest: 2 x ski, 1 x lang weekend. En er volgen er zeker nog een aantal...
Dan toch liever niet dat grote huis en dan toch liever wat meer werken, maar toch nog kunnen genieten van vakantie.
Maar ieder zijn idee natuurlijk!

Gepost door: a-woman | 05-04-07

De commentaren zijn gesloten.