01-04-07

Griep!!!

Jawadde zeg, één dagje in Blogland en ik zit al met het griepvirus .

Gelukkig is het vandaag al wat beter maar vrijdagavond en zaterdagnacht heb ik redelijk afgezien. Dus er kwam niet veel in huis van moeder, echtgenote of vrouw zijn. Gelukkig heb ik een schatje die mij van deze taken even verloste (behalve dat vrouw zijn natuurlijk lol).

 

Maar vandaag wil ik het een beetje hebben over het moeder-zijn. Ik heb deze week een aantal zaken ontdekt waar ik niet eerder bij stilstond. Ik heb namelijk een over-enthousiaste dochter. Ze is altijd even vrolijk, even actief en zeer alert. En dat is enorm aanstekelijk voor ons gezin. Ikzelf  heb ook ontdekt dat ik via mijn dochter de wereld herontdek zoals hij is! Als volwassenen gaan we jammer genoeg nogal snel voorbij aan vele dingen: geen tijd, te druk, andere dingen aan ons hoofd....maar met een kind in huis kan je daar niet omheen. Ze duidt met veel enthousiasme regelmatig dingen aan die wij nog niet eens gezien hadden. "Kijk mama, een bal!" en wij dan maar zoeken en oja op dat kleine bordje in de verte kleeft een stickertje met een balletje erop...niet te schatten. Of kijk mama, zoveel koeien of oooooh mama kippetjes...ja onze kleine spruit doet ons naar de dingen kijken die echt tellen! Zo herontdekken wij de wereld opnieuw en ik moet zeggen...dat doet deugd...dat doet je je klok vergeten. Dat doet je verstand effe op nul zetten en alleen maar aan je gezin denken en dat waar je naar aan het kijken bent. Zo heerlijk...ik moet eerlijk zeggen dat gevoel heb ik al sinds haar geboorte en wordt alleen maar overweldigender.

 

Nu is het zo, ja ik ben een vrouw voor diegene die het nog niet wisten , en ik ben nogal gevoelig en romantisch aangelegd. Nu is het bij mij misschien nog een tikkeltje erger dan bij de gemiddelde doorsnee vrouw (hoewel ik niet graag in vakjes denk) want ik droom echt al heel mijn leven van prinsen en prinsessen...eerlijk waar. Ik kan er niet aan doen. Als ik een romantische film zie waarin een serveuse een romance krijgt met een steenrijke, knappe man dan denk ik nog altijd dat dit mij ooit ook gaat overkomen. Na de film is dat gevoel weer snel voorbij hoor...en zeker als ik mijn dochter en echtgenoot zie dan zou ik die voor geen goud ter wereld willen inruilen maar dat gevoel is nu eenmaal sterker dan mezelf. Ik heb het ook nooit anders geweten. Het is met de jaren al wel wat afgezwakt maar af en toe steekt mijn prinsessenkroontje de kop op en zie ik luchtkastelen en roze wolkjes.

 

Het nadeel daaraan is dat ik al een pak teleurstellingen heb moeten verwerken natuurlijk. Eigen schuld ik weet het wel...ik heb altijd torenhoge verwachtingen van bepaalde dingen maar die worden dan natuurlijk niet ingelost zoals ik het wil en dan wordt ik weer effe terug met de voeten op de grond gezet. Maar goed ook....anders zou ik niet getrouwd zijn maar in een beschutte werkplaats moeten zitten vrees ik .

 

Maar er is één ding in mijn leven waarin ik totaal niet teleurgesteld ben geraakt. Eén iets dat mijn verwachtingen volledig heeft ingelost: MAMA zijn!

Eerlijk waar het is helemaal zoals ik gedroomd en gehoopt had. Toegegeven mijn zwangerschap was iets minder maar vanaf de bevalling tot nu toe is alles zoals ik gehoopt had. Het intense gevoel direkt na de geboorte, dat gevoel van, heerlijk ik leef! Van de borstvoeding heb ik 6 maanden genoten en ik geniet nog elke dag van onze brave, lieve en zachte dochter die het heerlijk vindt om met mama en papa te knuffelen en te spelen, te lachen en te gieren....het is een ware eer om haar mama te zijn. En ik ben ervan overtuigd dat haar papa daar net hetzelfde over denkt.

 

Voila dat was het voor vandaag! Ik wil nog alle mensen bedanken voor hun reacties. Ik ben ook meteen naar hun blogs gaan zien! Mooie stekjes...Ik wil ook nog eventjes meester Carlo bedanken voor zijn berichtje. Ik ben meteen naar zijn site gaan kijken en waauuuw mijn Blogwereld ging open. Bedankt voor zooooveel tips!!!!! Heb meteen een beetje aan mijn blogje gewerkt! Hopelijk bevalt het jullie!

 

Groetjes x

 

 

15:54 Gepost door Vrouwtjelief in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

:-) veel beterschap !!!
maak er samen met je dochtertje en je echtgenoot een fijne en gezellige avond van
groetjes

Gepost door: Borriquito | 01-04-07

dank je wel ... voor je reactie! En als papa van 4 kids herken ik toch veel in je mijmeringen hoor!

Gepost door: carlo | 02-04-07

De commentaren zijn gesloten.